Algemene informatie

Southern Flinders Ranges

Southern Flinders Ranges

Van 6 december 2014 tot en met 12 januari 2015 zijn we wederom naar Australië geweest. We zijn verder gegaan waar we in 2010 gestopt zijn, we zijn naar Perth gevlogen en zijn daar op dezelfde camping begonnen waar we in 2010 eindigden. De camper was net zo een als in 2010 alleen was deze een jaartje ouder maar ook een stuk goedkoper, deze was in Nederland al geboekt via Cheap Campers, dat beviel ontzettend goed. De vluchten waren deze keer met Singapore Airlines met als heel groot voordeel dat we daar 30 kg bagage per persoon mee mochten nemen, de prijs van de vluchten was vrijwel gelijk met die van andere maatschappijen waar je maar 20 tot maximaal 23 kg mee mag nemen, de keuze is dan snel gemaakt. Ik had al eerder goede ervaringen met deze maatschappij opgedaan en ook nu was dat het geval.

We konden deze keer niet naar ons favoriete noordwestelijke deel van Australië, te warm in de natte tijd. Dat wisten we van tevoren maar om diverse redenen wilden we deze keer in december/januari op vakantie. Globaal genomen zijn we vanaf Perth zuidwaarts gegaan en hebben we de zuidkust tot Port Augusta gevolgd met een uitstapje naar de Gawler Ranges. Bij Port Augusta hebben we er voor gekozen om naar de Flinders Ranges te gaan, veelal veel te warm in de zomer, maar de zomer was deze keer niet zo heel heet, zeker tijdens de kerstdagen niet, toen zaten we dus in de Flinders Ranges en dat was echt een van de hoogtepunten van de reis. Achteraf was dit een goede keuze want in die periode begonnen de enorme branden rond Adelaide en Kangaroo Island zou gewoon veel te druk zijn omdat de zomervakanties in Australië inmiddels ook begonnen waren.

Via Broken Hill zijn we weer naar het zuiden afgezakt naar de kust bij Warnambool, daar waar The Great Ocean Road begint. Deze hebben we tot Geelong gereden en zijn daarna weer landinwaarts gegaan, hebben onze vrienden Wendy en Pete bezocht en zijn vervolgens via o.a. de Snowy Mountains naar Sydney gereden.

Ook dit was weer een heerlijke en vooral prachtige reis!