2014 – Week 1

Andijk – Singapore – Perth

Dag 1 en 2

06-12-2014 001 Vlucht SQ323 Schiphol

“Ons” vliegtuig naar Singapore

We werden keurig op tijd door Wil, een vriend van ons, opgehaald. Dat was dus om 7.30 uur in de morgen. Hij heeft ons naar Schiphol gebracht, het reed lekker snel op zaterdagmorgen. Gelukkig had hij zijn telefoon mee want Hans had zijn fototas, waar ook een aantal andere belangrijke dingen inzaten, in de auto laten staan. Even lastig voor Wil want die moest de snelweg weer af en weer terug maar dat lukte gelukkig allemaal ruim op tijd.

Om elf uur gingen we de lucht in en op de geplande tijd van 6 uur in de morgen in Singapore geland, precies 12 uur onderweg geweest, het is daar nl. 7 uur later dan bij ons.

We konden daar op ons gemak naar de gate, waar onze vlucht naar Perth vertrok, lopen. Ook deze vlucht vertrok keurig op tijd en na 5 uur vliegen zijn we om 13.00 uur in Perth geland. We hebben overigens weleens een fijnere landing meegemaakt!

We hadden geen problemen bij de douane, de tassen hadden we gelijk te pakken en de snuffelhond die er later nog aan mocht ruiken, moest ruiken, rook niks bijzonders. Bij een persoon na ons ging het beestje wel netjes zitten, wij gelijk nieuwsgierig natuurlijk, kijken teveel Border Security. Geen idee hoe dat is afgelopen.

Met een taxi zijn we naar Apollo, de camperverhuurder, gegaan. Dat was niet ver van het vliegveld. De camper is precies dezelfde als die in 2010, ook de bestickering is Apollo en niet Cheapa Campa, het goedkopere dochterbedrijf van Apollo waar campers ouder dan drie jaar verhuurd worden. Het prijsverschil van 750 euro merken we dus echt niet. De camper is prima in orde.

Om een uur of halfdrie waren we op de camping die ik al gereserveerd had, dan weet je zeker dat je terecht kunt.

Daar de tassen uitgepakt en de boel georganiseerd en ook wat boodschappen gedaan. De bottleshop was open dus na gedane arbeid heerlijk van een paar biertjes in het zonnetje genoten, het was namelijk behoorlijk warm.

Om negen uur in de avond zijn we lekker gaan slapen, we hebben een heerlijke lange nacht gemaakt.

Perth – Perth

Dag 3

08-12-2014 001 Op camping in Perth

Kerstversiering op de camping, beetje raar in de warmte 🙂

 

Lekker tot een uur of negen uitgeslapen. Daarna de creditcard gaan mishandelen! Loopschoenen plus een toiletje gekocht bij de outdoor winkel, bij de bouwmarkt een aggregaat plus hout, zaag en schroeven voor een plankje extra in een vrijwel leeg kastje, net als de vorige keer! En diverse kleine benodigdheden plus eten gekocht, voorlopig kunnen we vooruit!

Hans heeft zijn souvenir weer binnen want jawel het is weer zover, het aggregaat moet weer via zeepost naar huis gestuurd worden, elke vier jaar een aggregaat, we hebben er nu drie!!!!! Maar ja deze is weer beter en krachtiger en dus ideaal voor onszelf bij de bus. Maar dit betekent dat we niet van campings afhankelijk zijn om toch elektriciteit te hebben en dat is precies wat we willen

’s Avonds koelde het behoorlijk af dus in de camper de mail met de laptop opgehaald en weer op tijd naar bed gegaan.

Perth – Arthur River

Dag 4

09-12-2014 041 Wagin bij Giant Ram

The Giant Ram in Wagin

 

Lekker vroeg opgestaan, gedoucht, ontbeten en van de camping vertrokken. We zaten aan de rand van Perth dus waren we snel in landelijk gebied met bossen, heuvels en landerijen. De vorige keer was het hier erg groen, nu is het erg dor, het is kennelijk alweer een tijdje behoorlijk droog.

Via York, Brooktown en Pingelly, allemaal leuke kleine plaatsjes, zijn we naar Narrogin gereden. In Narrogin hebben we een nieuwe bush douche gekocht, die in de camper was niet best, eigenlijk het enige dat oud en goor was, de rest is allemaal nieuw zoals bijv. de broodrooster, waterkoker, fluitketel e.d.

In Wagin zijn we bij de Giant Ram, jawel duidelijk een ram, en het bijbehorende parkje gestopt en hebben daar gewandeld.

Bij Arthur River zijn we op een grote parkeerplaats gestopt. ’s Avonds was het erg koud dus in de camper met de foto’s bezig geweest.

De omgeving was mooi heuvelachtig met her en der dorpen, stadjes en boerderijen.

Arthur River – Leeuwin-Naturaliste NP

Dag 5

10-12-2014 046 Busselton

Busselton jetty

 

We waren tegen zeven uur al onderweg! De route naar Donnybrook via Collie was fantastisch. Mooi heuvelachtig, bossen, riviertjes, boerderijen, enorme open steenkolenmijnen en her en der een dorp.

We zijn diverse keren gestopt, o.a. bij Collie River, een enorme kraan bij de mijnen die geen dienst meer doet maar die nog steeds indrukwekkend was. We zijn een hele tijd gestopt bij een prachtig stuwmeertje, zo mooi daar!

In Donnybrook hebben we boodschappen gedaan en getankt, moet ook op zijn tijd!

Daarna naar Busselton gereden waar we naar de jetty zijn geweest. Die is dus 1,8 km lang en de langste op het zuidelijk halfrond. We zijn op en neer gelopen, was echt heel leuk wel behoorlijk warm.

En toen was de dag bijna om dus naar een campground in het Leeuwin-Naturaliste NP gegaan, hier hebben we overnacht.

Leeuwin-Naturaliste NP – Walpole

Dag 6

11-12-2014 051 Onderweg naar Pemberton

Onbewoonbaar verklaard!

Rond een uur of acht weer van de campground vertrokken. Bij een campground zijn overigens doorgaans geen faciliteiten, alleen bush toiletten.

Door prachtige eucalyptusbossen met ook veel varens en zogenaamde blackboys zijn we naar Augusta gereden. Daar hebben we aan een baai koffie gedronken, er zaten pelikanen, aalscholvers en een soort kleine pinguïns, heel erg mooi.

Vervolgens langs de prachtige kust naar Cape Leeuwin gereden, het uiterste zuidwest puntje van Australië en jawel door de Nederlanders ontdekt, vandaar ook de naam, de domkoppen dacht dat hier niks was ……. foutje!

We hebben daar wat rond gekeken en van de fantastische kust genoten en vaak gestopt om te fotograferen. Er liggen erg veel rotseilandjes voor de kust, schitterend om te zien.

Daarna zijn we naar Pemberton gereden, een bekende route die we vier jaar terug andersom gereden hebben. Deze route ging voornamelijk door een mooi, heuvelachtig landschap begroeid met bossen, deels met de enorme karribomen, heel mooi.

Bij Walpole zaten we direct aan de kust en iets er voorbij vonden we langs de “scenic route” een waanzinnig mooi plekje terug waar we vier jaar terug ook gestaan hebben, op een klif aan een baai met fraai uitzicht. Alleen jammer dat het zo waaide, dat heeft overigens ook weer een voordeel, dan heb je minder last van de vliegen.

’s Avonds wat geklooid met een prepaid datacard voor internet die het dus alleen op het Vodafone netwerk doet en hij zou het op alle netwerken moeten doen want het Vodafone netwerk is veruit het kleinste hier, althans vergeleken met Optus en Telstra.

Walpole – Stirling Ranges

Dag 7

12-12-2014 037 William Bay NP

William Bay National Park, The Elephant Rocks

Al voor zeven uur weer vertrokken! Door The Valley of the Giants (karribomen) naar Denmerk gereden maar onderweg afgeslagen naar William Bay NP. Ik wilde de Elephant Rocks en Greens Pool zien en het was de wandeling meer dan waard! Wat een prachtige kust, allemaal granietrotsen en een deel daarvan ziet er dus uit als een kudde olifanten. Het was fantastisch om daar tussen te lopen op het strandje met scholeksters die zich niks van ons aantrokken en lekker bezig waren met het zoeken van wormen, die hadden ze dus zo te pakken, prachtig om te zien. Een nog jonge scholekster kreeg het merendeel zo aangereikt, gaaf!

Daarna in Denmark nog wat boodschapjes gedaan en op een mooie plek aan de rivier koffie gedronken. En toen was het nog maar half elf! We staan aldoor vroeg op om de dag zo goed mogelijk te benutten.

Via Mt Barker zijn we naar het Stirling Range NP gereden, hier waren we de vorige keer langs gekomen, nu wilde ik hier heen. De Stirling Ranges vormen een bergrug, mooi om uit de verte te zien in het tamelijk vlakke landschap, de hoogste berg is Bluff Knoll, 1073 meter hoog.

We hebben de Stirling Range Drive gereden, een gravel road die als een achtbaan op en neer ging, zo mooi! De omgeving bestaat uit bergen, ruig begroeid met enorm veel soorten bomen en planten, echt supermooi!

Langs de doorgaande weg in het park vonden we de mooie plek waar we geluncht hadden gemakkelijk terug. Hier lekker gerelaxt, gebushdoucht en dat ondanks de wederom stormachtige wind. Een zalige dag was dit!