Reizen met ons campertje

26-05-2013-014-Bij-Sisteron

Reizen vinden we heerlijk en we zouden het graag nog meer doen als we nu al doen, helaas er moet ook nog gewerkt worden om die reizen weer bijeen te sparen!

Sinds 1980 reizen wij met een camper, normaal gesproken in Europa met onze eigen camper. We hebben de eerste twee jaar een oude Hanomag gehad, deze was door Hans ingebouwd. Dat beviel zo goed dat we in 1982 een toen nog jonge lege Mercedes bus gekocht hebben, deze was van september 1977. Ook deze is door Hans ingebouwd, in de loop der jaren is dat een paar keer gebeurd omdat je toch weer dingen uitvindt die handiger zijn of onderdelen moet vervangen. We rijden nu nog steeds met deze bus rond. Ook het kanariegele uiterlijk is altijd gelijk gebleven, inmiddels is de motor wel vervangen en kunnen we er weer jaren tegenaan. Veelal levert deze bus wel veel bekijks op onderweg, soms leuk, soms ook niet.

Sinds 1982 zijn we vrijwel altijd met deze camper op vakantie geweest, alleen in 1992, 1996, 1999, 2006 en 2010 niet, we hebben vier keer een camper in Australië gehuurd en een keer in Amerika.

Zo af en toe gaan we ook met een georganiseerde reis op pad maar als dat gebeurt zijn het veelal korte reizen in de kerstvakantie.

Het liefst organiseren we onze reizen zelf en dat is natuurlijk ideaal met een camper, je kunt doen en laten wat je wilt!