Onze andere bestemmingen

02-08-12-025-Eilean-Donan-Castle-eo

We hebben in West-Europa in de meeste landen wel met onze camper rond getrokken waarbij er echt een paar zijn die we zeker weer eens voor een aantal weken willen bezoeken.

  • Groot Brittannië is ook zo’n land dat alles te bieden heeft, het zuiden en met name Cornwall is fantastisch mooi, maar ook Schotland, het Lake District en Wales zijn zo ontzettend mooi. Wij zijn er een aantal jaren niet geweest omdat het er op een gegeven moment vreselijk duur was omdat het Engelse pond zo hoog stond, dat is nu veranderd daar zijn we in 2011 en 2012 weer geweest!
  • Ierland is een heerlijk land, het is alleen nogal duur om onze bus op de boot naar Ierland over te zetten. Daarom zijn we er twee jaar terug voor een week heen gegaan, met het vliegtuig en een auto gehuurd plus de overnachtingen in heerlijke oude B & B’s wat ook erg leuk was en goedkoper dan een retourtje boot voor onze bus. Het probleem is namelijk dat die op het vrachtwagen dek moet vanwege de hoogte en dat maakt het extra duur.
  • Spanje en Portugal: Daar zijn we in 2012 in het voorjaar heen gegaan, in de bouwvak is het daar gewoon veel te heet. Maar nu we extra seniorendagen hebben behoort het tot de mogelijkheden om in het voorjaar wat langer op vakantie te gaan..
  • Italië hebben we in 2013 bezocht, een prachtig land en vooral Toscane is echt zo mooi!

En zo zijn er nog wel meer plekken waar we weer eens heen willen of voor het eerst naartoe willen, het land dat we buiten Europa als eerste met een camper willen bereizen is waarschijnlijk Canada. Amerika hebben we in 1999 bezocht en de nationale parken daar zijn werkelijk fantastisch, alleen vonden wij de sfeer ten opzichte van met name Australië erg tegenvallen. Maar ook dat kan een andere keer wel weer heel anders zijn, feit is wel dat een camper huren daar veel goedkoper is dan Down Under.

Maar ook Nieuw Zeeland en Argentinië staan op de verlanglijst! Goed dat die er is want als er niks meer te wensen valt, is er toch ook niks meer aan! En Australië zal daar altijd op blijven staan! En niet te vergeten Sri Lanka waar we eind 2004 geweest zijn, ja tijdens de tsunami maar wij zaten gelukkig in het binnenland. Het is een fantastisch mooi land waar we ooit nog eens heen hopen te gaan maar dat zal georganiseerd moeten want daar zelf met een auto rond rijden is niet echt aan te raden, verkeersregels zijn er wel maar niemand houdt zich er aan!