Frankrijk

27-05-2013-007-In-en-bij-Annot

Van Frankrijk hebben we leren houden, tot het begin van de eeuw wisseling kwamen we er niet vaak, soms voor een korte trip maar eigenlijk maar enkele keren voor een volledige vakantie.

Dat is dus veranderd, we vinden Frankrijk inmiddels een zalig land om rond te reizen. Ons favoriete deel is de Provence maar eigenlijk is alles mooi.We hebben Frankrijk dan ook inmiddels diverse keren doorkruist en bezocht.

Het grote voordeel van Frankrijk is dat het alles heeft, prachtige kusten, mooie rivierdalen, prachtige berggebieden, heerlijke oude dorpen en stadjes, kortom gewoon alles! Hierdoor zijn vakanties daar voor ons altijd erg afwisselend, wij staan doorgaans geen twee nachten op dezelfde plek, trekken altijd weer verder ook al is het maar 50 km. Als we een nieuw fraai plekje vinden stoppen we gewoon!

In Frankrijk heb je ook enorm veel camperplekken wat voor ons natuurlijk ook ideaal is. Voor camperplekken geldt ook dat je er vaak vroeg in de middag moet zijn, anders is er geen plek meer. Het aantal plekken is meestal beperkt en dat is op zich erg fijn omdat het dan nooit echt druk is. Overigens mogen er geen caravans op camperplekken overnachten.

Als we een camping opzoeken, dan is het meestal een camping municipal, die zijn nooit zo groot, niet duur en vooral niet zo enorm druk.