Australië is een enorm land

10 maart 2015 by Joke Beers-Blom 0 Reacties

Mensen die met de auto in Australië gaan reizen verkijken zich vaak op de enorme afstanden die je af moet leggen. Eventjes Australië in een paar weken doen gaat dus echt niet lukken! De verharde doorgaande wegen zijn prima en je kunt daar ook lekker opschieten maar als je de kleinere wegen neemt kan dat wel eens een heel ander verhaal worden, ook al zijn ze verhard. En dan heb ik het helemaal nog niet over de zogenaamde unsealed roads of tracks, je hebt stukken waar je rustig 80 km per uur kunt rijden maar je hebt ook stukken waar je niet harder dan misschien 15 km per uur vooruit komt. Wij hebben dit in december 2014 meegemaakt op het noordelijke deel van de Paramengo road die later in de Balladonia road overgaat, 10 km per uur op sommige behoorlijk lange stukken. Als je de auto (en jezelf) heel wilt houden heb je geen andere keuze. Als we dit overigens van tevoren geweten hadden, hadden we de omweg van 400 km wel gemaakt!

Hoe dan ook het land is werkelijk enorm het is qua grootte dan ook het zesde land ter wereld, hieronder even een vergelijking met Europa! En wij maar denken dat onze volgende vakantie naar Zuid-Spanje ver weg is, een heel stuk korter dan van Perth naar Sydney zoals we recentelijk gedaan hebben.

Aussi is bigHet is echter wel belangrijk hier echt goed rekening mee te houden als je je vakantie gaat plannen, wij zijn altijd minimaal vijf weken geweest, twee keer zelfs acht weken en dat staat ook voor de volgende reis in de planning. We sparen dan liever een jaar langer om op ons gemak te doen wat we willen doen hebben we die tijd gewoon nodig, het is natuurlijk wel vakantie 🙂

Bloomfield Track, het goede deel!!!!!

Bloomfield Track, het goede deel!!!!!

 

The Mereenie Loop was ook een feestje :-) de omgeving maakte alles goed!

The Mereenie Loop was ook een feestje 🙂 de omgeving maakte alles goed!

 

Balladonia Road, de hobbels zie je op de foto niet echt, ze waren er wel!

Balladonia Road, de hobbels zie je op de foto niet echt, ze waren er wel!

 

Gelukkig is het overgrote deel van het wegdek prima hoor, dit zijn een paar voorbeeldjes van wat ook kan! En ga deze routes niet rijden als je geen 4WD auto hebt, op de meeste routes kom je vrijwel niemand tegen wat ook niet zo vreemd is!

 

Over

Joke Beers-Blom
  •