Fotograferen met de digitale (systeem)camera

9 oktober 2015 by Joke Beers-Blom 0 Reacties

Mijn nieuwe boek Fotograferen met de digitale (systeem)camera verschijnt eind oktober bij mijn uitgever van Duuren Media. Ik ben vrijwel de hele zomer met dit boek bezig geweest en heb daar echt heel veel plezier aan beleefd, dit is echt zo leuk om te doen, nog leuker dan het schrijven over Photoshop of Photoshop Elements e.d. Het is een algemeen fotografieboek dat zich vooral richt op beginnende gebruikers van systeem- en spiegelreflexcamera’s maar ook gebruikers van compact camera’s kunnen hier veel info in vinden. Feitelijk gelden camera-instellingen, compositie maken e.d. voor alle camera’s. Het boek bevat ruim 300 pagina’s en bestaat uit de volgende 16 hoofdstukken:

 1. Uw horizon verbreden
 2. Apparatuur en de belangrijkste accessoires
 3. Camera-instellingen
 4. Soorten licht
 5. Compositie
 6. Actie- en sportfotografie
 7. Architectuur
 8. Avond- en nachtfotografie
 9. Dieren, bloemen en planten
 10. Landschappen fotograferen
 11. Macro en close-up fotografie
 12. Mensen fotograferen
 13. Producten en stillevens
 14. Op reis!
 15. Het weer
 16. Foto’s beheren en bewerken

In alle hoofdstukken vind je heel veel voorbeeldfoto’s en stapsgewijze informatie. Aan de hand van voorbeelden krijg je tips en een overzicht van alle mogelijkheden die je mogelijk veel foto-inspiratie zullen opleveren.

Ik hoor zo vaak dat de resultaten tegenvallen na de aanschaf van een mooie systeemcamera of spiegelreflexcamera. Meestal wordt dit veroorzaakt door een gebrek aan kennis en wordt de camera op de automaat gezet en komt deze daar niet af. Dat is heel jammer, want juist de handmatige en semihandmatige instellingen – de creatieve modi – bieden oneindig veel mogelijkheden waardoor prachtige foto’s ontstaan. Het probleem is vaak dat men denkt dat een mooie en dure camera automatisch mooiere foto’s maakt, maar de camera is en blijft slechts het instrument dat daar aan bij kan dragen maar diezelfde camera moet altijd wel door de fotograaf ingesteld worden en daar ligt vaak het probleem. In dit boek wordt ook regelmatig naar de handleiding van de camera verwezen, het meest onderschatte boekje ooit denk ik, omdat het natuurlijk onmogelijk is om de wijze van instellen per camera te beschrijven, daarvoor zijn er een paar soorten en merken camera’s teveel 😉

Het was echt leuk om dit boek te mogen maken en ik hoop dat veel mensen er veel plezier aan gaan beleven! Ik kan zelf niet wachten totdat ik het in mijn handen heb maar helaas ook ik moet mijn geduld bewaren! Zodra het boek verkrijgbaar is volgt een nieuw blogje! Wordt dus rond 27 oktober vervolgd!

In dit boek zijn ook veel Australië foto’s te vinden en diverse tips over het fotograferen op reis!

9789059408623-klein

Over

Joke Beers-Blom
 •  

Leave a Comment

Feel free to leave us a comment. Just simply enter the form below and click Submit.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.