Onder de sterren

22 maart 2015 by Joke Beers-Blom 0 Reacties

Omdat er zo weinig lichtvervuiling is kun je vooral in de outback van Australië genieten van een ongeëvenaard mooie sterrenhemel, ik had tot dan nooit geweten dat er zoveel sterren zijn en toen ik de foto’s door de verwerking haalde realiseerde ik me dat de camera er nog veel meer ziet dan ik! Tot onze laatste vakantie had ik de sterren nog nooit gefotografeerd en eigenlijk snap ik zelf niet waarom ik dat niet gedaan heb want zo verschrikkelijk moeilijk is het niet!

Ook de Melkweg is meestal goed te zien en het is gewoonweg fascinerend mooi om in je stoeltje te zitten en te genieten van die prachtige sterrenhemel! Tijdens een volgende reis zullen we weer veel meer in de outback van het noorden zitten en dan zal ik ook zeker heel veel sterrenfoto’s proberen te maken, het is daar doorgaans erg helder in de droge tijd. Nu hebben we eigenlijk maar een paar echt heldere, warme avonden gehad. Warme avonden op zich genoeg maar vaak bewolkt en veelal na een onweersbui dus we hebben de sterren niet zo vaak kunnen bewonderen. Ook al niet omdat het later volle maan was en die geeft teveel licht om ze mooi vast te kunnen leggen. Maar hoe dan ook het is me eindelijk een keer gelukt, het grappige is dat iedereen hier zich verbaast over het enorme aantal sterren dat op de foto’s te zien is. Geloof me ze zijn er echt!

In mei gaan we naar Spanje en ook daar hoop ik de Melkweg vast te kunnen leggen, ook daar zijn in het binnenland diverse plekken waar het echt pikdonker is wat het eigenlijk ook moet zijn. Alleen schijnen er hier op het noordelijk halfrond minder sterren te zien te zijn als op het zuidelijk halfrond, ik heb er verder geen verstand van maar het is in Australië wel elke keer weer genieten van die enorme hoeveelheid sterren aan de hemel.

20-12-2014 004 Sterrenhemel bewerkt
20-12-2014 006 Sterrenhemel bewerkt
20-12-2014 003 Sterrenhemel bewerkt
20-12-2014 002 Sterrenhemel bewerkt
20-12-2014 007 Sterrenhemel bewerkt

Soms komt er net een auto langs, geeft wel een leuk effect

Letterlijk onder de sterren kamperen

Het is vaak wel mooier om iets in de voorgrond mee te nemen

Het moet al wel een tijdje donker zijn voordat de Melkweg echt goed te zien is

De Melkweg in volle glorie!

Over

Joke Beers-Blom
  •