Adelaide – Kangaroo Island

Dag 1

Seal Bay

Seal Bay

 

 ’s Morgens heel vroeg opgestaan, de laatste dingen ingepakt en naar het busstation gegaan dat vijf minuten van het hostel vandaan was, wat dat betreft is het echt ideaal gelegen. Na ingecheckt te hebben arriveerde de bus ook snel, lekker dacht ik omdat ik dan even lekker kon gaan slapen, mooi niet dus want de chauffeur hield z’n mond niet, bij elke zijstraat had hij wel wat te vertellen, de rit duurde een uur en drie kwartier en de man is een uur en drie kwartier aan het woord geweest. Volgens Mark onze gids staat deze chauffeur hier bekend om, de eilanders die ook regelmatig met die bus mee moeten kunnen ‘m inmiddels wel schieten en daar kan ik me iets bij voorstellen!

Om negen uur vertrok de boot vanuit Cape Jarvis, een plek die ik al kende en ook de route kende ik, we kwamen langs de camping waar we in 1996 zijn geweest en ik herkende ook een aantal plekken waar we gestopt waren. Het Fleurieu Peninsula (schiereiland) is echt geweldig mooi, wel dor nu maar prachtig heuvelachtig met dorpen, weiden, kangoeroes enz. echt heel erg mooi. De overtocht duurde drie kwartier en het was een “bumpy ride”, een heel aantal mensen was dan ook behoorlijk zeeziek.

De bus van Waywardbus stond al klaar voor ons, de 16 die dus deze tour gingen doen waaronder twee hele leuke Engelse meiden die ik in Coober Pedy al had ontmoet, Susan en Sacha. Verder een stel Zwitsers, paar Duitsers, stel Canadezen, twee Japanse meiden die elkaar telkens weer op de foto zetten, typisch heel erg aardig Engels stel, twee leuke Amerikaanse meiden en wederom geen Nederlanders behalve ik in de groep.

Op Kangaroo Island hebben we al vrij snel een korte wandeling langs de prachtige rotskust gemaakt, in Penneshaw even gewinkeld, lekker uitwaaien aan het strand met prachtige rotsen van Pennington Bay, we hadden lunch in American River aan de kust maar het mooiste was Seal Bay.

Bij Seal Bay liggen heel veel zeeleeuwen aan het strand en daar liepen we vlak langs, zat tien meter tussen denk ik. Het ging allemaal onder begeleiding van een gids die ook heel veel over de zeeleeuwen hier wist te vertellen. Het was echt machtig, ik heb ook hartstikke leuke foto’s. Dit was ook een van de redenen dat ik naar Kangaroo Island wilde.

Daarna zijn we naar de Little Sahara gegaan, een soort klimduin wat ik maar niet beklommen heb vanweg het hele fijne zand, vinden kleine apparaatjes zoals gehoorapparaten maar ook fototoestellen niet echt kunnen waarderen.

Ook zijn we naar een koala sanctuary geweest, hier leven koalas overigens gewoon in het wild, we hebben er dan ook veel gezien, blijft altijd leuk!

In het Kangaroo Island Wilderness Resort had ik een geweldige kamer, in het bed kon je gemakkelijk met vier volwassenen liggen, de badkamer was perfect, wel erg decadent vergeleken met de hostels en de tentjes alhoewel ik die laatsten ook geweldig vind!

Kangeroo Island is echt prachtig, voor het grootste gedeelte is het agrarisch, 60%, de andere 40% bestaat uit natuurparken waar heel veel dieren leven, veel planten groeien, kortom het is prachtig! Het is heuvelachtig en lijkt landschappelijk erg op het mooie Fleurieu Peninsula wat niet zo gek is want het ligt er vlakbij.

We hebben vlees van de bbq gegeten, wat het eten betreft was deze tour wel luxe hoor, niks klaarmaken, geen afwas, alles werd geregeld door Mark een eilander, ik schat hem in rond de 50, weer een heel ander type dan Chris en Leigh die ook al hemelsbreed van elkaar verschilden.

’s Avonds heel gezellig aangezeten met Sacha en Susan, de Engelse meiden en April een leuke Amerikaanse.

Kangaroo Island – Adelaide

Dag 2

Ramarkable Rocks

Ramarkable Rocks

 

We konden lekker lang slapen, althans voor een tourtje is ontbijt om 8 uur en vertrek om 9 uur erg laat, wel lekker! Ik heb wel heerlijk geslapen in m’n kingsize bed!

’s Morgens zijn we eerst naar het grote Flinders Chase National Park gegaan, dit gebied is volledig begroeid met bomen struiken e.d., wel heel erg mooi. Er zijn veel dieren te zien, alleen nu niet omdat het een warme dag was, jammer maar we hebben evengoed heel veel gezien.

Eerst zijn we naar de Remarkable Rocks gegaan, heel vreemd gevormde rotsen waar je echt vanalles in kunt zien als je een beetje fantasie hebt. Het doet erg Flintstone achtig aan, ik had ze al vaak op plaatjes en zo gezien maar het is echt leuk om het in het echt te zien en de rotsen zijn veel groter dan ik verwachtte. We waren de eerste groep daar dus konden nog foto’s zonder mensen maken. Echt heel leuk en indrukwekkend om tussen te lopen.

Vervolgens zijn we naar de betonnen vuurtoren op Cape du Couedic gegaan voor een korte fotostop. Daar dichtbij is de Admirals Arch en daar zijn we langer gestopt om naar de zeehonden daar te kijken, ze stinken als de hel maar het is zo leuk om ze te zien spelen, knokken, slapen enz. Echt fantastisch, er zaten heel veel zeehonden en het is allemaal zo aangelegd met houten vlonders dat je er een prachtig uitzicht op hebt.

Na dit bezoek was het bijna lunchtijd en zijn we naar het bezoekerscentrum van het nationale park gegaan, daar hadden we een uur voor onszelf dus tijd voor een grote echte koffie! In het bezoekerscentrum waren hele leuke en interessante dingen te zien en een aantal prachtige schilderijen. Er was ook een leuke winkel, overigens geen souvenirs gekocht maar wel een boek over fotografie geschreven door Steve Parish, een beroemde Aussi fotograaf. Vorig jaar toen ik hier was werd de uitgave aangekondigd maar kon ik het nog niet kopen, via internet lukte het niet en nu zag ik het liggen en heb het dus meegenomen, het is een prachtig boek waar ik ook heel veel aan kan hebben voor m’n eigen volgende boekje, je moet vooruit denken!

Na de perfecte lunch bij de bus zijn we naar de noordkust van het eiland gegaan waar we een paar prachtige stranden hebben bezocht, Snelling Beach en Stokes Bay. Bij de laatste konden we ook gaan zwemmen maar de tijd daarvoor was zo kort dat ik dat niet gedaan heb, we hadden maar een halfuurtje en dat is dus wel erg kort. Maar het waren paradijselijke plekken! Je hebt daar veel van die prachtige inhammen in de grillige rotskust.

Vervolgens zijn we naar Parndana Wildlife Park geweest, hier worden gewonde dieren opgevangen en ze blijven er ook omdat ze in de natuur geen enkele kans meer maken. Hier konden we de kangoeroes voeren en koalas aaien, erg leuk. Ook kregen we een jonge possum te zien die met de fles groot gebracht wordt, een oude trui fungeerde als buidel van de moeder, zo’n lief koppie had dat beestje.

En toen was het bijna het einde van dit tourtje, nog een uurtje rijden naar Penneshaw waar we wat konden eten. Om halfacht ging de boot en dat was gelukkig een betere overtocht dan heen. De overtocht duurde drie kwartier, de bussen stonden klaar en gelukkig geen constant kleppende chauffeur nu! Om een uur of halfelf was ik terug in het hostel.

Kangaroo Island heeft heel lang op m’n verlanglijstje gestaan en ik vond het echt geweldig mooi. Ik ga zeker nog een keer met Hans terug, dan met een campertje of zo en een week blijven!