De route

De route

 

Van 20 juli tot en met 15 september hebben we een grote rondreis in Australië gemaakt. We hebben voor deze reis voor het eerst een fourwheeldrive camper gehuurd omdat we heel graag zelf eens over de tracks of gravelroads in de outback wilden trekken. We hebben deze auto gehuurd bij Travellers Autobarn, een bedrijf dat oudere campers verhuurt, die van ons was acht jaar oud. De auto was op zich prima, alleen had het onderhoud voordat wij er mee vertrokken moeten gebeuren en niet tijdens onze reis, meer hierover in de reisverslagen van dag tot dag. Het grote voordeel was wel dat we deze auto voor minder dan de helft van de prijs bij de reguliere verhuurbedrijven konden huren en voor een periode van acht weken scheelt dat nogal!

We zijn naar Melbourne gevlogen, wetende dat het daar in deze periode koud kan zijn, maar we wilden onze vrienden in Shepparton toch echt een aantal dagen bezoeken, zo vaak heb je niet de kans elkaar te zien.

Later hebben we onderweg besloten dat we de Savannah Way wilden gaan rijden, deze route loopt van Cairns aan de oostkust naar Broome aan de westkust. Voor de officiële route heb je een fourwheeldrive nodig, echter er zijn ook alternatieven die ook aangegeven worden en die kunnen we met een gewone tweewiel aangedreven auto gereden worden. Wat ons betreft waren, ondanks dat het heel oncomfortabel was, de tracks echt de krenten in de pap! Het is daar zo rustig en zo mooi, puur genieten van de overweldigende natuur! Voor meer informatie zie www.savannahway.com.au

Voor je eigen veiligheid: Bereid dergelijke routes goed voor, weet wat je doet, de outback kan ook meedogenloos zijn!

In de fotoalbums van deze reis zijn heel veel foto’s te vinden die een goed beeld geven van de enorme reis die we gemaakt hebben. De meeste foto’s zijn door mijzelf gemaakt maar een deel is ook door Hans gemaakt.

Savannah-Way-kaart-safety