Tip: Super handige lader voor accu’s e.d.

7 juli 2015 by Joke Beers-Blom 0 Reacties

Heb je net als wij ook een tas vol acculaders voor camera’s, telefoon, gewone oplaadbare batterijen en noem maar op? Dan is de Jupio dubbellader een enorm handige oplossing.

Ik heb vlak voor onze vakantie in mei een Jupio Duo camera-acculader gekocht en dat ding is echt ideaal! Op vakantie nog maar één lader mee i.p.v. een voor elke camera, een voor AA- en AAA-batterijen en voor telefoon en tablet. Deze heeft ook een USB-aansluiting waar je de telefoon, tablet, e-reader e.d. aan kunt opladen. Er wordt ook een auto-stekker voor het aanstekercontact meegeleverd, kortom ideaal.

Bij aanschaf zitten er twee adapters bij voor AA- en AAA-batterijen, althans bij de mijne was dat het geval. Verder kun je voor ik weet niet hoeveel merken en types adapters aanschaffen, die schuif je simpelweg op de lader. Er passen twee adapters op en je kunt dus bijvoorbeeld de accu’s van twee verschillende camera’s tegelijkertijd opladen. En koop je een andere camera, dan hoef je alleen maar een andere adapter aan te schaffen. Ik heb er zelf inmiddels twee adapters voor mijn Fuji camera’s bij zodat ik twee accu’s tegelijk kan laden, ze zijn namelijk tamelijk snel leeg. Maar ik heb ook mijn Fuji accu tegelijkertijd met een Canon accu opgeladen.  Groot voordeel is dat deze lader een stuk sneller oplaadt dan de Fuji lader en sneller als de Canon lader bij de 100D. Ik heb daarna de accu’s even op de lader van Fuji resp. Canon gedaan en ze bleken dus echt vol.

Wat ik ook erg handig vindt is het feit dat er een display op zit waarop je kunt zien voor hoeveel procent de accu’s inmiddels geladen zijn. Dus kortom, ik vind het een aanrader, nog maar één lader mee op vakantie i.p.v. een stuk of vier of vijf!

Hij is o.a. verkrijgbaar bij CameraNu maar ook bij Saakeshop, google even op Jupio Duo charger en je zult ‘m vinden 🙂

Over

Joke Beers-Blom
  •  

Leave a Comment

Feel free to leave us a comment. Just simply enter the form below and click Submit.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.