Algemene reisinformatie Australië

09-08-10-012-Bij-Nunjina-East-Gorge

Onze favoriete manier van reizen vergt doorgaans wel enige voorbereiding en het is vooral belangrijk te weten wat te doen als je de outback ingaat. Wij reizen het liefste met een 4wd camper waarmee we ook van de gebaande wegen af kunnen, naar ons idee zie je dan het echte Australië, de afgelegen veestations, de wildernis waar je doorheen trekt enzovoorts. Maar ook als je met een niet 4wd camper reist moet je er wel rekening mee houden dat je op routes terecht kunt komen waar je weinig mensen tegenkomt en dus moet zorgen voor voldoende water, brandstof en voedsel.

De afstanden zijn vrijwel altijd groot in met name de outback van Australië, langs de oostkust is veel meer bewoning en die kun je bereizen zoals we hier in Europa gewend zijn.

In dit deel van de website wat meer informatie over het reizen en kamperen in Australië en dan met name in de outback. Mogelijk dat deze informatie van tijd tot tijd nog wat aangevuld wordt.

De routes van de reizen die we zelf met een camper gereden hebben, in 1992 en 1996 met een klein bus, in 2006. 2010 en 2014 hebben we met een 4wd camper gereisd.

Aussi-routes-2010-2006-1996-1992