Algemene informatie over onze reizen Down Under

17-08-10-089-Op-overnpl-db-Hyden

In 1992 hebben mijn echtgenoot Hans en ik samen met Hans zijn broer Jos onze eerste reis naar Australië gemaakt. De belangstelling voor dit immense land is bij ons ontstaan door de televisie serie The Flying Doctors die op dat moment immens populair was. En toen heb vooral ik m’n hart aan dit fantastische land verloren.

In 1996 zijn Hans en ik terug gegaan en hebben we evenals in 1992 een rondreis met een gehuurd campertje gemaakt.

In 2001 begon het bij mij weer te kriebelen en heb ik voor het eerst alleen een reis gemaakt, Hans vindt de vluchten eigenlijk veel en veel te lang. ik heb toen een trip door de Kimberley Region geboekt, dat had ik misschien beter niet kunnen doen, ik ben namelijk helemaal overdonderd door dit fantastische deel van Australië en ben dan ook later terug gegaan en zal dat als het even kan ook blijven doen. Zowel in 2003 als in 2004 heb ik alleen gereisd en trips geboekt die geweldig waren. Maar onze mooiste reizen waren die van 2006 en vooral van 2010. We hebben toen met een 4WD camper gereisd en hebben veel tracks door de outback gereden, wat mij betreft het mooiste dat er is! In totaal heb ik de Kimberley in het noordwesten nu vijf keer bezocht en Hans drie keer en ja we willen ooit weer terug!

In december 2014 zijn we weer naar Perth gevlogen en zijn verder gegaan waar we in 2010 gestopt waren! Via de zuidkust en de Flinders Ranges zijn we naar Victoria gereden waar we The Great Ocean Road o.a. weer gereden hebben. Uiteindelijk zijn we naar Sydney gegaan en daarvandaan zijn we op 12 januari 2015 terug gevlogen. We sparen nu voor een lange outback trip en dan o.a. weer naar de Kimberley en de Savannah Way

Tijdens al onze reizen Down Under hebben we ook onze vrienden Wendy en Pete in Shepparton in de staat Victoria opgezocht. In 2001 en 2003 ben ik dan ook twee weken bij hen geweest.

De foto’s

De foto’s van 1992 en 1996 zijn nog analoog, een deel is ingescand en een deel is destijds op foto-cd gezet, voor toen heel revolutionair!!! En wel voor een prijs van een gulden per foto, er konden er 100 op een cd dus dat werd een best prijzig cd’tje!!!! Maar ik was er destijds heel blij mee!

De foto’s van 2001 zijn met mijn eerste digitale camera gemaakt. De kwaliteit van een deel van de foto’s van deze jaren is niet echt overweldigd, ik was er toen al wel actief mee bezig maar sinds 2004 ben ik er veel dieper op ingegaan en heb ook veel bijgeleerd, dit is aan de kwaliteit van de foto’s wel te zien. Maar het gaat hier om de herinnering en om te tonen wat we tijdens deze reizen hebben gezien. Feitelijk zijn de mooiste foto’s tijdens onze reizen van 1996 en vooral 2010 gemaakt. Maar dat dit niets af aan de herinneringswaarde van de foto’s die eerder gemaakt zijn, of de kwaliteit nou goed of slecht is, herinneringen roepen ze sowieso op!

De foto’s op deze website zijn met diverse camera’s gemaakt. Die van 1992 en 1996 zijn met een analoge Canon Eos camera gemaakt en later hebben we daar een deel van op foto-cd laten zetten en een ander deel is ingescand.

In 2001 heb ik mijn eerste digitale camera gebruikt, t.w. de Sony Cybershot DCS-S75 met echte felle Sony kleuren! In 2003 heb ik een Minolta Dimage 7i gebruikt en vanaf 2004 fotografeer ik weer met een spiegelreflex camera met diverse objectieven, digitaal uiteraard.

Hans fotografeerde met een Canon compact camera met gebruikt tegenwoordig ook een Canon spiegelreflexcamera, een aantal van zijn foto’s staan in de fotoalbums van onze reizen in 2006, 2010 en 2015.